Składniki
Kapustę kiszoną ugotuj do miękkości ok 40 min, następnie odcedź na durszlaku i odciśnij (nie może być wodnista) i na końcu pokrój na desce i wrzuć do miski w której będziesz robić farsz. Pieczarki pokrój na drobne plasterki i na patelni z odrobiną oleju smaż przez ok 15 minut aż będą miękkie , trzeba posolić aby „puściły wodę”.
Cebulę obierz i pokrój na drobną kostkę podsmaż na oleju na małym ogniu aby się nie przypaliła, ma osiągnąć złocisty kolor.
Ważne ! To cebula dodaje słodyczy naszym pierogom .
Odlej nadmiar oleju np. na sitku odcedź, dodaj do kapusty i pieczarek i wszystko wymieszaj, dopieprz i dosól według twojego uznania.
ŻYCZYMY SMACZNEGO!
Pierogarnia Babci Marysi
Ul. Lipowa 54A
42-350 Koziegłówki
+48 570 403 303
biuro@pierogibabcimarysi.pl
Pierogarnia Babci Marysi
ul. Ojcowska 3A
32-089 Czajowice
+48 539 389 865
biuro@pierogibabcimarysi.pl
Pierogarnia Babci Marysi
ul. Dębowiecka 2
43-430 Ochaby Małe
+48 509 721 305
ochaby@pierogibabcimarysi.pl