O NAS

Nasza babcia Marysia pochodzi z okolic Tarnopola i to tam od swojej mamy nauczyła się lepić przepyszne pierogi według polskich receptur. Kiedy kontynuując rodzinną tradycję przekazywała nam tajniki lepienia najlepszych pierogów, nie wiedziałyśmy jeszcze jak bardzo przyda nam się ta wiedza dziś, dostarczając naszym gościom to, co ma do zaoferowania polska ziemia.

Babcia nauczyła nas jak ważna jest prawdziwa mąka, pokazała jak smakują jaja od szczęśliwych kur i kiedy jest najlepszy czas na zbieranie jagód. Nauczeni, że pierogi smakują najlepiej w rodzinnej atmosferze, zapraszamy do naszej pierogarni, gdzie dbamy o to, żeby goście wyjeżdżali wypoczęci i najedzeni.

Dzisiaj produkujemy ponad 20 rodzajów pierogów, od tradycyjnych ruskich do tych wykwintnych z gęsiną. Gotujemy jedynie z najlepszych produktów, które pozyskujemy od zaufanych i lokalnych dostawców. Lepimy, pakujemy i przygotowujemy farsze oraz przyprawy ręcznie.